γεμιστό με ελιές και ντομάτα!!!
Προχθές έφτιαχνα ψωμάκι ζυμωτό αλλά με την μισή δόση που γράφω στην συνταγή, δηλαδή με 1 κιλό αλεύρι. Εκεί λοιπόν που το είχα ζυμώσει, λέω ... μωρέ δεν φτιάχνω και ένα καρβέλι γεμιστό; εεε και λοιπόν το έφτιαξα.
Πάμε να σας δείξω πως :))
Υλικά και διαδικασία κοιτάξτε εδώ
extra υλικά για την γέμιση:
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
ελιές (χωρίς το κουκούτσι) περίπου 1 κούπα τσαγιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Η διαδικασία που ακολούθησα:
Χρησιμοποίησα το μισό ζυμάρι από αυτό που ζύμωσα (δηλαδή από το ένα κιλό, το μισό). Ζύμωσα κανονικά όπως γράφω εδώ και άφησα να φουσκώσει το ζυμάρι σκεπασμένο με μια πετσετούλα.
Αφού φούσκωσε το ζυμάρι το έβαλα επάνω σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια.
Μετά με ελαφρά αλευρωμένα χέρια το ανοίγουμε σε παχύ στρογγυλό φύλλο.
Έχουμε σε ένα μπλέντερ βάλει τις ελιές με το ελαιόλαδο και έχουμε ψιλοκόψει την ντομάτα.
Βάζουμε την πάστα ελιάς και την ψιλοκομμένη ντομάτα επάνω στο ζυμάρι και κλείνουμε (όπως δείχνω στις παρακάτω φωτό)
Το βάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και το αφήνουμε να ξαναφουσκώσει (σύμφωνα με τις οδηγίες εδώ).
Αφού φουσκώσει το αλείφουμε με λίιιγο ελαιόλαδο ή με νεράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω στην κάτω σχάρα για 50 λεπτά.
Το καρβέλι μας είναι έτοιμο!
Καλοφάγωτο!!!
Πολλά φιλιά!!!
Προχθές έφτιαχνα ψωμάκι ζυμωτό αλλά με την μισή δόση που γράφω στην συνταγή, δηλαδή με 1 κιλό αλεύρι. Εκεί λοιπόν που το είχα ζυμώσει, λέω ... μωρέ δεν φτιάχνω και ένα καρβέλι γεμιστό; εεε και λοιπόν το έφτιαξα.
Πάμε να σας δείξω πως :))
Υλικά και διαδικασία κοιτάξτε εδώ
extra υλικά για την γέμιση:
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
ελιές (χωρίς το κουκούτσι) περίπου 1 κούπα τσαγιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Η διαδικασία που ακολούθησα:
Χρησιμοποίησα το μισό ζυμάρι από αυτό που ζύμωσα (δηλαδή από το ένα κιλό, το μισό). Ζύμωσα κανονικά όπως γράφω εδώ και άφησα να φουσκώσει το ζυμάρι σκεπασμένο με μια πετσετούλα.
Αφού φούσκωσε το ζυμάρι το έβαλα επάνω σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια.
Μετά με ελαφρά αλευρωμένα χέρια το ανοίγουμε σε παχύ στρογγυλό φύλλο.
Έχουμε σε ένα μπλέντερ βάλει τις ελιές με το ελαιόλαδο και έχουμε ψιλοκόψει την ντομάτα.
Βάζουμε την πάστα ελιάς και την ψιλοκομμένη ντομάτα επάνω στο ζυμάρι και κλείνουμε (όπως δείχνω στις παρακάτω φωτό)
Το βάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και το αφήνουμε να ξαναφουσκώσει (σύμφωνα με τις οδηγίες εδώ).
Αφού φουσκώσει το αλείφουμε με λίιιγο ελαιόλαδο ή με νεράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω στην κάτω σχάρα για 50 λεπτά.
Το καρβέλι μας είναι έτοιμο!
Καλοφάγωτο!!!
Πολλά φιλιά!!!
Για μια φετούλα δεν θα έλεγα όχι, ΤΩΡΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο επόμενο ζύμωμα θα αντγράψω και θα αυτοσχεδιάσω. Για την ώρα η κατάψυξη είναι γεμάτη από το χθεσινό ψήσιμο.
Καλή εβδομάδα!
Πωπω, ότι πρέπει για να χρησιμοποιήσω τις φρέσκιες ελίτσες που μόλις έφτιαξα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε αστεράκι!!!
το θελω ΟΛΟ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπω πω ....τι καρβελι ειναι αυτο μανα μου........
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο καρβελάκι παρακαλώ και να φεύγω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίστευτο!
ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ να το δοκιμάσεις χεχε είναι σλουρπππππ λέμεεεεεε
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ
painter ωωωωω θα είναι ότι πρέπει και με φρέσκες ελίτσεςςςςς
Σμουάτςςςςςςςς
apinkdreamer εεεε τι να σου κάνω χαχα μένουμε και μακριά
Φιλάκιααααααααααα
Maria χιχιχ να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει :)))
Φιλιάαααααααααα
Taste Advisor έλααααααα απ'ότι κατάλαβα δε μένουμε μακριά :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιάαααααααααααααααα
πολυ ωραίο και φανταζομαι μπορεις να βάλεις έμιση ανάλογα με την προτίμηση σου!Πάντως φαίνεται λαχταριστο!
ΑπάντησηΔιαγραφήπειρασμέ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήEιρήνη ναι μπορείς να βάλεις ό,τι γέμιση επιθυμείς :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
γαστεροπληξ χαχαχα πολλάαααααααααα φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά τα ψωμάκια σου με στέλνουν κανονικά!!!! Κράτησέ μου σε παρακαλώ λίγο....το θέλω στο πρωϊνό μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήanthivolon :))))) έλα σου κράτησαααα χεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Πω πω λαχταριστό τόκανες.Το φαντάζομαι ζεστό και πεινάω...
ΑπάντησηΔιαγραφήpo po ti mou kanis vradiatika asteri mou!ase na ksimerosi!perno ena xalali!
ΑπάντησηΔιαγραφήfilia kalo vradi kai kali eudomada
Mmmm...!!! φαίνεται πολύ ωραίο!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα το δοκιμάσω σύντομα.
φιλάκια!!!
Του αξίζει νομίζεις αυτός ο τίτλος???
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό είναι ποίημα!!!
Μπρααβο!!!
Φιλάκια!
Τι ωραίο ψωμάκι!!!και η κρούστα του φαίνεται τόσο τραγανή!!!Φαντάζομαι οταν θα βγήκε απο το φούρνο,την νοστιμιά του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή νύκτα!!
Vita :)) άσε ζεστό ζεστό ήταν ...... σλουρπππππ χεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιαααααααααααα
Vasiliki χίλια ευχαριστώ γλυκειά μου
Σμουάτςς
georgiaxara ευχαριστώ :)) θα περιμένω εντυπώσεις
eva χιχιχιχ λες να του αλλάξω τίτλο;; περιμένω προτάσεις χεχεχε
Πολλά φιλιά
RIRI ευχαριστώ άσε όταν βγήκε από τον φούρνο όπως ξανάπα χιχιχι ήταν σλουρπ!!! και η κόρα έκανε κριτς κριτςςς :P
φΙΛΆΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Καλημέρα! ωραία ιδέα μου δώσατε για σήμερα..Σπεύδωωωω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου, το παρουσιάζεις λες και είναι το πιο απλό πράγμα του κόσμου!!! Γεια στα χέρια σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩχ, άφησε το βελονάκι και έπιασε πάλι τα άλευρα!! Παναγία βόηθα, γιατί θα δούμε και θα πάθουμε για να συνέλθουμε ξανά...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο το όλο σκεπτικό σου Αστέρι μου.
Παναγια μου πρωι πρωι Νοστιμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα!
Μαράκι μου τι ωραία εμφανιση που έχει το καρβελάκι σου !!!! φανταζομαι και απο γεύση θα σκίζει !! για φαντασου να κάνεις και τέτοια ατομικά με διάφορετικα υλικά στην γέμιση !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια στα χεράκια σου !!!
καλημέρα και πολλά πολλά φιλιά
Τι μου κάνεις τώρα! Άργησα και μάλλον δεν πρόλαβα ούτε ψιχουλάκι! μπου χου χου!
ΑπάντησηΔιαγραφήalexia γειά σου :D πολύ χαίρομαι. Να περιμένω εντυπώσεις; :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝΑΝΤΙΑ γλυκειά μου σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!!
Πολλά φιλιά
Penelope χιχιχι όοοχι δεν το άφησα το βελονάκι χεχεχε έχω φτιάξει κι άλλα πραγματάκια με βελονάκι :P
Ευχαριστώ πολύυυυυυυυυυυ
Μάκιααααααααα
lourdi γλυκειά μου, πολλάααααααααααα φιλιά
Μaria B. ευχαριστώ πολύ κοριτσάρα, ναι ναι χιχιχ το έχω σκεφτεί, μικρά καρβελάκια (μπαμπίνια χιχιχι) γιομιστά σλουρπππππ
Πολλά φιλιά
big mama έλα έλααα σσσσ μη μας ακούσουν, σου έχω φυλάξει χιχιχ
Πολλά φιλιά
ΑστεροΜαράκι μουυυυυυυ...εσύ μ'ακούς που γρατσουνάω τη πόρτα σου...???
ΑπάντησηΔιαγραφήζμουυυααττςςςς σου...-:))
SpIrToKoYto εσύ είσαι το γρατζούνισμα που ακούωωωωω έρχομαι να σου ανοίξωωωωωωωωωωωωω χιχιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλάααααααααααααααα φιλιά
Α, και με σπιτικό πολτό ελιάς! Έξοχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γεμιστό ψωμί σου είναι ότι πρέπει αυτή την ώρα!
Καλό απόγευμα, φιλάκια!
Ιιιιιι! Τι μου κάνεις τώρα και είμαι σε δίαιτα!!! Πω πω! Τι ωραίο που είναι με τη γέμιση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα τι ωραία πράγματα είναι αυτά που φτιάχνεις!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σε βρήκα!Θα χαρώ να αλληλοδιαβαζόμαστε!!!
www.zizibloom.blogspot.com
The Dark Chef ευχαριστώ πολύυυυ, ναι είναι ότι πρέπει για όλες τις ω΄ρες μπορώ να πω :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
kiki τι σου κάνω μάνα μου!!!!χιχιχιχι :P έλα καλέ ένα κομματάι μόνοοοοο :))
Πολλά φιλάκια
zizi bloom καλώς την!!
Καλώς όρισες :))) βεβαίως και θα περνάω :-)
σουπερ νοστιμια και γαργαλιστικες φωτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου φύλαξες και εμένα κομματάκι ή δεν έμεινε ψίχουλο???? Πεντανόστιμο φαίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠήρα το τσαντάκι!!!ουουου!!!!
Και να μην ξεχνιόμαστε, ε???
Φιλιά!
Μιαμ Asteri, ξελιγώθηκα μεσημεριάτικα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σου!
Τζένη
Φτάνει βρε Αστεράκι, πόσο ακόμα θα μας κολάσεις με τα καρβελάκια σου, το ένα καλύτερο από το άλλο????
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιδικά αυτό είναι...... Ο πειρασμός!!!
Φιλάκια!
cook ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ
Εφη κοριτσάρααααααααα ευχαριστώ. Μπράβο χαίρομαι πάρα πολύ!
Θα τον πιούμε τον καφέ, δεν ξέρω πότε όμως ..
Φιλάκια
MyKitchenDiary ευχαριστώ πολύ!!
Φιλιάααααα
ΕΛΕΝΑ χιχιχιχιιχιχιχιχιχιχι τι να κάνω;;; δεν μπορώ μακριά από τα ζυμάρια, εκεί εγώ... πονάνε τα χέρια αλλά σεν σταματώ :)
Φιλάκιααααααααααα
Θα το φτιάξω οπωσδήποτε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαίρη πολύ χαίρομαι, θα περιμένω εντυπώσεις :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαμποτάζ του blogger για να μην πάρω καρβέλι.....!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦτιάξε ένα ζεστό ζεστό να βάλω και φέτα μέσα!!!
Λίλα χαχαχαχαχα επίτηδες έγινε για να μην πάρεις :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
με το που είδα τη φωτογραφία μου'ρθε μια λιγούρα γιατί μου θύμισε το γεμιστό κρουασάν του Βάρσου!Δεν έχω δοκιμάσει γεμιστό με ντομάτα ...με ελιές πολλές φορές αφού τα φτιάχνουν εδώ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό βράδυ
χχχ
Και λοιπόν;E allora? ευκαιρία να το φτιάξεις για να το δοκιμάσεις χεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια
Ναι Αστερι μου!!!!!με κερι ειναι.. σε ευχαριστω για τη ματια σου στο σπιτι μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο σου βραδυ!!!
lourdi ααα πολύ ωραία και όπως είπαμεεεεε τις οδηγίεςςςςςςςς
ΑπάντησηΔιαγραφήΣμουάτς
τρελενομαι για την μυρωδια του σπιτικου ψωμιου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ συχνα πρωτιμω να κανω το δικο μου ψωμι.
θα δοκιμασω την συνταγη σου.
Να σαι καλα
miisirlou misirlou :) αχχ κι εγώ όταν ψήνετε το ψωμάκι τρελαίνομαι
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν το φτιάξεις θα περιμένω εντυπώσεις
Καλό βράδυ :)