Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Kαρβέλι γεμιστό ...

γεμιστό με ελιές και ντομάτα!!!
Protected by Copyscape Online Plagiarism Detection

 Προχθές έφτιαχνα ψωμάκι ζυμωτό αλλά με την μισή δόση που γράφω στην συνταγή, δηλαδή με 1 κιλό αλεύρι. Εκεί λοιπόν που το είχα ζυμώσει, λέω ... μωρέ δεν φτιάχνω και ένα καρβέλι γεμιστό; εεε και λοιπόν το έφτιαξα.
Πάμε να σας δείξω πως  :))

Υλικά και διαδικασία κοιτάξτε εδώ
extra υλικά για την γέμιση:
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
ελιές (χωρίς το κουκούτσι) περίπου 1 κούπα τσαγιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Η διαδικασία που ακολούθησα:

Χρησιμοποίησα το μισό ζυμάρι από αυτό που ζύμωσα (δηλαδή από το ένα κιλό, το μισό). Ζύμωσα κανονικά όπως γράφω εδώ και άφησα να φουσκώσει το ζυμάρι σκεπασμένο με μια πετσετούλα.
Αφού φούσκωσε το ζυμάρι το έβαλα επάνω σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια.

Μετά με ελαφρά αλευρωμένα χέρια το ανοίγουμε σε παχύ στρογγυλό φύλλο.

Έχουμε σε ένα μπλέντερ βάλει τις ελιές με το ελαιόλαδο και έχουμε ψιλοκόψει την ντομάτα.


Βάζουμε την πάστα ελιάς και την ψιλοκομμένη ντομάτα επάνω στο ζυμάρι και κλείνουμε (όπως δείχνω στις παρακάτω φωτό)
Το βάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και το αφήνουμε να ξαναφουσκώσει (σύμφωνα με τις οδηγίες εδώ).
Αφού φουσκώσει το αλείφουμε με λίιιγο ελαιόλαδο ή με νεράκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω στην κάτω σχάρα για 50 λεπτά.

Το καρβέλι μας είναι έτοιμο!



Καλοφάγωτο!!!
Πολλά φιλιά!!!
Print

47 σχόλια:

  1. Για μια φετούλα δεν θα έλεγα όχι, ΤΩΡΑ!!!
    Στο επόμενο ζύμωμα θα αντγράψω και θα αυτοσχεδιάσω. Για την ώρα η κατάψυξη είναι γεμάτη από το χθεσινό ψήσιμο.
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωπω, ότι πρέπει για να χρησιμοποιήσω τις φρέσκιες ελίτσες που μόλις έφτιαξα!!!

    Ευχαριστούμε αστεράκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πω πω ....τι καρβελι ειναι αυτο μανα μου........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το καρβελάκι παρακαλώ και να φεύγω!!!!
    Απίστευτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ να το δοκιμάσεις χεχε είναι σλουρπππππ λέμεεεεεε
    Καλό βράδυ

    painter ωωωωω θα είναι ότι πρέπει και με φρέσκες ελίτσεςςςςς
    Σμουάτςςςςςςςς

    apinkdreamer εεεε τι να σου κάνω χαχα μένουμε και μακριά
    Φιλάκιααααααααααα

    Maria χιχιχ να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει :)))
    Φιλιάαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Taste Advisor έλααααααα απ'ότι κατάλαβα δε μένουμε μακριά :)))
    Φιλιάαααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολυ ωραίο και φανταζομαι μπορεις να βάλεις έμιση ανάλογα με την προτίμηση σου!Πάντως φαίνεται λαχταριστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eιρήνη ναι μπορείς να βάλεις ό,τι γέμιση επιθυμείς :)))
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γαστεροπληξ χαχαχα πολλάαααααααααα φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτά τα ψωμάκια σου με στέλνουν κανονικά!!!! Κράτησέ μου σε παρακαλώ λίγο....το θέλω στο πρωϊνό μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. anthivolon :))))) έλα σου κράτησαααα χεχε
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πω πω λαχταριστό τόκανες.Το φαντάζομαι ζεστό και πεινάω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. po po ti mou kanis vradiatika asteri mou!ase na ksimerosi!perno ena xalali!
    filia kalo vradi kai kali eudomada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Mmmm...!!! φαίνεται πολύ ωραίο!
    θα το δοκιμάσω σύντομα.
    φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Του αξίζει νομίζεις αυτός ο τίτλος???
    Αυτό είναι ποίημα!!!
    Μπρααβο!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι ωραίο ψωμάκι!!!και η κρούστα του φαίνεται τόσο τραγανή!!!Φαντάζομαι οταν θα βγήκε απο το φούρνο,την νοστιμιά του!
    Καλή νύκτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Vita :)) άσε ζεστό ζεστό ήταν ...... σλουρπππππ χεχε
    Φιλάκιαααααααααααα

    Vasiliki χίλια ευχαριστώ γλυκειά μου
    Σμουάτςς

    georgiaxara ευχαριστώ :)) θα περιμένω εντυπώσεις

    eva χιχιχιχ λες να του αλλάξω τίτλο;; περιμένω προτάσεις χεχεχε
    Πολλά φιλιά

    RIRI ευχαριστώ άσε όταν βγήκε από τον φούρνο όπως ξανάπα χιχιχι ήταν σλουρπ!!! και η κόρα έκανε κριτς κριτςςς :P
    φΙΛΆΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα! ωραία ιδέα μου δώσατε για σήμερα..Σπεύδωωωω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μαρία μου, το παρουσιάζεις λες και είναι το πιο απλό πράγμα του κόσμου!!! Γεια στα χέρια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ωχ, άφησε το βελονάκι και έπιασε πάλι τα άλευρα!! Παναγία βόηθα, γιατί θα δούμε και θα πάθουμε για να συνέλθουμε ξανά...

    Πολύ ωραίο το όλο σκεπτικό σου Αστέρι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παναγια μου πρωι πρωι Νοστιμα!!!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μαράκι μου τι ωραία εμφανιση που έχει το καρβελάκι σου !!!! φανταζομαι και απο γεύση θα σκίζει !! για φαντασου να κάνεις και τέτοια ατομικά με διάφορετικα υλικά στην γέμιση !!!!

    γεια στα χεράκια σου !!!

    καλημέρα και πολλά πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τι μου κάνεις τώρα! Άργησα και μάλλον δεν πρόλαβα ούτε ψιχουλάκι! μπου χου χου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. alexia γειά σου :D πολύ χαίρομαι. Να περιμένω εντυπώσεις; :)

    ΝΑΝΤΙΑ γλυκειά μου σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!!
    Πολλά φιλιά

    Penelope χιχιχι όοοχι δεν το άφησα το βελονάκι χεχεχε έχω φτιάξει κι άλλα πραγματάκια με βελονάκι :P
    Ευχαριστώ πολύυυυυυυυυυυ
    Μάκιααααααααα

    lourdi γλυκειά μου, πολλάααααααααααα φιλιά

    Μaria B. ευχαριστώ πολύ κοριτσάρα, ναι ναι χιχιχ το έχω σκεφτεί, μικρά καρβελάκια (μπαμπίνια χιχιχι) γιομιστά σλουρπππππ
    Πολλά φιλιά

    big mama έλα έλααα σσσσ μη μας ακούσουν, σου έχω φυλάξει χιχιχ
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑστεροΜαράκι μουυυυυυυ...εσύ μ'ακούς που γρατσουνάω τη πόρτα σου...???
    ζμουυυααττςςςς σου...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. SpIrToKoYto εσύ είσαι το γρατζούνισμα που ακούωωωωω έρχομαι να σου ανοίξωωωωωωωωωωωωω χιχιχιχι
    Πολλάααααααααααααααα φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Α, και με σπιτικό πολτό ελιάς! Έξοχα!
    Το γεμιστό ψωμί σου είναι ότι πρέπει αυτή την ώρα!
    Καλό απόγευμα, φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ιιιιιι! Τι μου κάνεις τώρα και είμαι σε δίαιτα!!! Πω πω! Τι ωραίο που είναι με τη γέμιση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μα τι ωραία πράγματα είναι αυτά που φτιάχνεις!!!!
    Καλώς σε βρήκα!Θα χαρώ να αλληλοδιαβαζόμαστε!!!

    www.zizibloom.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. The Dark Chef ευχαριστώ πολύυυυ, ναι είναι ότι πρέπει για όλες τις ω΄ρες μπορώ να πω :))
    Πολλά φιλιά

    kiki τι σου κάνω μάνα μου!!!!χιχιχιχι :P έλα καλέ ένα κομματάι μόνοοοοο :))
    Πολλά φιλάκια

    zizi bloom καλώς την!!
    Καλώς όρισες :))) βεβαίως και θα περνάω :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. σουπερ νοστιμια και γαργαλιστικες φωτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μου φύλαξες και εμένα κομματάκι ή δεν έμεινε ψίχουλο???? Πεντανόστιμο φαίνεται!
    Πήρα το τσαντάκι!!!ουουου!!!!
    Και να μην ξεχνιόμαστε, ε???
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μιαμ Asteri, ξελιγώθηκα μεσημεριάτικα!
    Μπράβο σου!

    Τζένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Φτάνει βρε Αστεράκι, πόσο ακόμα θα μας κολάσεις με τα καρβελάκια σου, το ένα καλύτερο από το άλλο????
    Ειδικά αυτό είναι...... Ο πειρασμός!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. cook ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!
    Καλό βράδυ

    Εφη κοριτσάρααααααααα ευχαριστώ. Μπράβο χαίρομαι πάρα πολύ!
    Θα τον πιούμε τον καφέ, δεν ξέρω πότε όμως ..
    Φιλάκια

    MyKitchenDiary ευχαριστώ πολύ!!
    Φιλιάααααα

    ΕΛΕΝΑ χιχιχιχιιχιχιχιχιχιχι τι να κάνω;;; δεν μπορώ μακριά από τα ζυμάρια, εκεί εγώ... πονάνε τα χέρια αλλά σεν σταματώ :)
    Φιλάκιααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μαίρη πολύ χαίρομαι, θα περιμένω εντυπώσεις :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Σαμποτάζ του blogger για να μην πάρω καρβέλι.....!!!!!!!
    Φτιάξε ένα ζεστό ζεστό να βάλω και φέτα μέσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Λίλα χαχαχαχαχα επίτηδες έγινε για να μην πάρεις :P
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. με το που είδα τη φωτογραφία μου'ρθε μια λιγούρα γιατί μου θύμισε το γεμιστό κρουασάν του Βάρσου!Δεν έχω δοκιμάσει γεμιστό με ντομάτα ...με ελιές πολλές φορές αφού τα φτιάχνουν εδώ :)

    καλό βράδυ
    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Και λοιπόν;E allora? ευκαιρία να το φτιάξεις για να το δοκιμάσεις χεχεχε
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ναι Αστερι μου!!!!!με κερι ειναι.. σε ευχαριστω για τη ματια σου στο σπιτι μου!!
    Καλο σου βραδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. lourdi ααα πολύ ωραία και όπως είπαμεεεεε τις οδηγίεςςςςςςςς
    Σμουάτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. τρελενομαι για την μυρωδια του σπιτικου ψωμιου.
    Πολυ συχνα πρωτιμω να κανω το δικο μου ψωμι.
    θα δοκιμασω την συνταγη σου.
    Να σαι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. miisirlou misirlou :) αχχ κι εγώ όταν ψήνετε το ψωμάκι τρελαίνομαι
    Αν το φτιάξεις θα περιμένω εντυπώσεις
    Καλό βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αστεράτα σχόλια

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails